

April 2021 - uitgeloot? Kom naar de extra open dag of het vragenhalfuurtje
Op 1 april wordt het in Utrecht duidelijk wie in- en uitgeloot zijn. Ben jij uitgeloot en moet je opnieuw een keuze maken? Kom dan naar onze open dag op zaterdag 3 april om 10.00 uur, of kom als ouder naar ons vragenhalfuurtje op dinsdag 6 april om 12.00 uur.
Bij Waldorf Utrecht is nog plek voor leerlingen met een havo-advies, leerlingen met een havo/vwo-advies en leerlingen met een vwo-advies. Op zaterdag 3 april kun je een paar open lessen volgen en al je vragen stellen. Inschrijven is niet nodig. Klik op de knop hieronder om deel te nemen de open dag. Je komt dan op een klikbaar programma.
Februari 2021: informatieavond (9 feb) en openlesmiddag (16 feb)
Deze maand zijn er twee online informatiemomenten. Op dinsdag 9 februari is er een informatieavond voor ouders. Er zijn twee sessies, namelijk van 19.30 - 20.15 uur en van 20.30 - 21.15.
Openlesmiddag voor leerlingen van groep 8
Op dinsdag 16 februari organiseren we een online openlesmiddag speciaal voor leerlingen van groep 8 en klas 6. Aangezien het online is, zijn de tijden aangepast: van 15.30 tot 16.50 uur. Tijdens deze middag kun je een paar proeflessen volgen en kennismaken met een aantal leraren. Daarnaast krijg je een kijkje in het gebouw van Waldorf Utrecht.
’s Avonds is er voor ouders nog een speciale chatsessie vanaf 19.30 uur, zodat leerlingen ’s middags de ruimte krijgen.
Deelnemen is heel eenvoudig. Klik op het schema of de knop hier rechts en je komt op het klikbaar openlesprogramma. We beginnen precies om 15.30, dus zorg dat je er klaar voor zit!

Nagenieten Kennismakingsfestival Waldorf Utrecht 17 januari 2021
Ook dit jaar hebben we een kennismakingsfestival georganiseerd. Vanwege de gezondheidsmaatregels geheel online. Het festival was druk bezocht en wij als docenten en initiatiefgroep hebben genoten van de positieve energie op de verschillende podia. Ondanks een paar technische haperingen (soms vanwege de drukte) hopen we dat alle deelnemers een beter beeld hebben gekregen van Waldorf Utrecht.
Voor hen die nog willen nagenieten hebben we hierbij twee links naar de filmpjes die we tijdens het festival hebben laten zien:

Informatiemomenten schooljaar 2020-2021 (update 24 nov. 2020)

Ben je op zoek naar meer informatie over Waldorf Utrecht, wil je je oriënteren op een middelbare school voor volgend jaar of ben je benieuwd hoe een les op Waldorf Utrecht eruit ziet? Kom dan vanaf december naar één van de informatieavonden of openhuismomenten.
De informatieavonden voor ouders zijn dit jaar zowel fysiek als online bij te wonen. Uiteraard is het mogelijk voor de online-deelnemers om tijdens de informatieavond vragen te stellen en beantwoord te krijgen. De openhuismomenten voor leerlingen zijn vooralsnog fysiek en natuurlijk coronaproof.
Zet de data alvast in de agenda, want die staan vast. Gezien de coronamaatregels is de inhoud en het programma nog onder voorbehoud. Inschrijven is dit jaar in ieder geval voor alle activiteiten verplicht.
Update 24 nov: alle VO-scholen in Utrecht hebben besloten dat de scholen zich volledig richten op het geven van onderwijs aan de huidige leerlingen. Om die reden zijn tot de kerstvakantie 2020 alle fysieke informatiebijeenkomsten, open dagen en openlesmomenten voor toekomstige ouders en leerlingen geannuleerd. De informatieavond in december is daarom enkel online bij te wonen. De informatieavonden in 2021 zijn vooralsnog zijn voor een beperkte groep in twee lichtingen fysiek bij te wonen; een lichting om 19.30 uur en een om 20.30 uur. Inschrijven kan via www.gregorius.nl/openhuis
Inspiratieavonden september-december 2020
De inspiratieavonden die Waldorf Utrecht jaarlijks tussen september en december organiseert worden ook dit jaar gehouden. Vanwege de coronamaatregels is de eerste datum in september komen te vervallen. Zodra de nieuwe data bekend zijn, communiceren we dat via deze website, via de nieuwsbrief en via gregorius.nl
Een ouder van Waldorf Utrecht aan het woord: "Hier wordt het kind gezien"
In gesprek met Wendy Bosch, moeder van Isa, die in schooljaar 2018-2019 in klas 7B van Waldorf Utrecht zit. We hebben het over de keuze voor het vrijeschoolonderwijs en hoe het bevalt tot nu toe. Lees hier het hele artikel.
Uitgeloot? Schrijf je in voor ons virtuele open huis april 2020
Voor kinderen en hun ouders die op 2 april 2020 zijn uitgeloot bieden wij vanaf vrijdag 3 april de mogelijkheid nog een keer een 'kijkje' te nemen bij Waldorf Utrecht. In verband met de coronamaatregelen helaas niet in ons eigen gebouw. Dit jaar virtueel met een webinar, zoom-sessies en filmpjes.
Webinar - vrijdag 3 april 2020, 15.00 - 15.15 uur
Tijdens het webinar vertellen we kort over onze school, hoe een schooldag eruit ziet en geven we antwoord op een aantal vragen. Het webinar kun je hier terugkijken. Let op: de geluidskwaliteit is soms niet helemaal goed.
Zoomsessies - vrijdag 3 april, zaterdag 4 april en maandag 6 april
In deze informatiebijeenkomst kun je live in gesprek met een docent en een leerling van Waldorf Utrecht.
- vrijdag 3 april 2020 om 15.15 uur
- vrijdag 3 april 2020 om 16.15 uur
- zaterdag 4 april 2020 om 12.15 uur
- zaterdag 4 april 2020 om 13.15 uur
- maandag 6 april 2020 om 15.15 uur
- maandag 6 april 2020 om 16.15 uur
Na inschrijving ontvang je een link om deel te nemen. Inschrijven voor één van de zoomsessies kan hier.
Tot slot kun je altijd kijken naar de informatiefilmpjes op deze website en hoe onze docenten zichzelf voorstellen in deze playlist op YouTube.
Informatieavonden, kennismakingsfestival en open huis met open lessen 2019-2020

Tussen december 2019 en maart 2020 zijn er meerdere momenten waarop je als ouder of leerling kunt kennismaken met Waldorf Utrecht.
Informatieavonden voor ouders
· Donderdag 12 december 2019
· Donderdag 9 januari 2020
· Dinsdag 18 februari 2020
Aanvang 20.00 uur (inloop 19.45 uur) Van Asch van Wijckskade 20
Open huis
· Open dag: zondag 12 januari 2020
Kennismakingsfestival voor het hele gezin
10.00 - 15.00 uur Van Asch van Wijckskade 20
· Open huis: vrijdag 14 februari 2020
Proeflessen voor leerlingen én ouders groep 8
15.00 - 18.00 uur Muntstraat 5
De middag van 14 februari met proeflessen is reeds volgeboekt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er een plekje vrij komt, laten we het je weten. Aanmelden via onderstaande knop:
In januari 2020: informatieavond en kennismakingsfestival Waldorf Utrecht
Bij Waldorf Utrecht organiseren we in januari twee evenementen.
Een informatieavond voor ouders op 9 januari (20.00 uur) en
een kennismakingsfestival voor leerlingen en ouders op 12 januari (10.00 uur tot 15.00 uur).
Locatie is van Asch van Wijckskade 20.
Aanmelden is niet nodig.

Namens klas 8 een kerstgroet. Met wiskunde zijn de platonische lichamen (regelmatige veelvlakken) behandeld en dat gebeurt niet alleen op papier.
Inspiratieavonden 2019
Ook dit jaar organiseren we vanuit Waldorf Utrecht een drieluik inspiratieavonden. Deze avonden organiseren we voor iedereen die meer wil weten over vrijeschoolonderwijs. Voor mensen die niet bekend zijn met dit type onderwijs kan het een eerste kennismaking zijn met de achtergrond van vrijeschoolonderwijs. Voor mensen die het al wel kennen geven deze avonden juist extra verdieping in verschillende aspecten van vrijeschoolonderwijs. De avonden bieden ook ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.
Donderdag 17 oktober
Grenzen: angst of vertrouwen? - Peter Giesen, docent menskunde
Donderdag 14 november
Spiritualiteit als onderdeel van het leven - Tonnie Brounts, docent euritmie
Maandag 9 december
Vertel mij, wat is de waarheid? - Michiel van Gent - docent hogeschool Vrijeschool Pabo
Entree gratis; aanvang 20.00 uur (inloop 19.45 uur); Nobeldwarsstraat 9

Marcel Seelen - nieuwe klassenleerkracht stelt zich voor

Mijn naam is Marcel Seelen en vanaf schooljaar 2019-2020 ben ik één van de klassenleerkrachten van de 7e klas. Van het concert des levens krijgt niemand het programma. Zo luidt een gezegde en het is een boeiende waarheid. We weten niets van ons levenslot. Maar nu mijn levenssymfonie al een tijd tot klinken wordt gebracht, laten wel enige motieven zich duiden.
Eenmaal 28 jaar geworden, was mijn jeugd voorbij en begon de ernst van het leven. Ik had mijn vrouw leren kennen en mijn school gevonden. Mijn geluk kon niet op! Jantineke was een vrouw om op handen te dragen en onverwacht had ik via mijn werk als student, een oppasbaantje, de vrijeschool leren kennen. Eindelijk thuis. Vrouw en werk bleken een bijzonder gelukkige tijd in te luiden.
Voor mijn studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam schreef ik een doctoraalscriptie over het vrijschoolonderwijs en sindsdien ben ik daarover blijven schrijven - artikelen voor antroposofische bladen, later ook op vraag van de Vereniging van Vrijscholen: de alternatieve kerndoelen, het jubileumboek toen de vrijeschool 75 jaar bestond (‘Mijn lot heeft vlam gevat’), boekjes voor het periode-onderwijs aan de 7e en 8e klas.
De ernst van het leven liet zich volop gelden toen ik 33 werd: bij mijn vrouw werd ms (multiple sclerose) geconstateerd. Zij was toen 35 en met onvoorstelbare moed heeft zij dat levenslot jaren en jaren gedragen. Ik heb het als mijn opdracht beschouwd dat lot met haar te delen, met alle liefde die ik in me had, tot aan haar sterfbed; zij was toen 45 jaar oud. Het is in die jaren, dat antroposofie voor mij niet alleen ijverig lezen betekende, maar vooral ook een dankbare verdieping van mijn leven betekende. In die jaren na het overlijden van mijn vrouw heb ik geleerd wat Jung noemt ‘je losrukken uit een overdreven 'Ik-gevangenschap.’
De toekomst krijgt een horizon. Wat is mijn werkelijke taak, in de jaren die nog voor me liggen? Mijn motief was al vroeg in mijn biografie tot klinken gebracht. Nu kwam er een telefoontje - uit het niets, zo leek het - uit Roermond. Of ik met enthousiaste ouders een vrijeschool voortgezet onderwijs wilde gaan oprichten - in een reguliere school?
Ik heb, 54 jaar oud, na 33 jaar alles in Amsterdam per direct achter me gelaten, zonder enige aarzeling, en vestigde me op een zolderkamer in een kleine provincieplaats. Aan de slag! Nu - 6 jaar later - is de vrijeschool er stevig gevestigd, met examens op alle niveaus. Ook heb ik hier mijn tweede vrouw leren kennen, Suzan, die uit een eerder huwelijk twee dochters meenam, nu 13 en 16 jaar oud, waarvan ik al 4 jaar stiefvader ben. Ik voel me een gezegend mens, nu ik een lang gekoesterde wens na zoveel jaren van alleen-zijn gerealiseerd zie: het leiden van een hecht en warm gezinsleven.
De vraag komt dus vaak van buiten, zo blijkt. De vacature van Waldorf Utrecht was voor mij weer zo'n brandende oproep: mag ik dat doen? Opnieuw komt mijn leidmotief, een leven dienstbaar aan de vrijeschoolpedagogiek, tot klinken. Sinds ik weet dat ik met een 7e klas in Utrecht het nieuwe schooljaar beginnen ga, borrelt en bruist het van binnen onophoudelijk!
Open Dag en informatieavonden 2018-2019
Informatieavonden voor ouders
dinsdag 19 februari 2019, 19,00 - 20.30 uur, tevens open lessen voor leerlingen. Aanmelden niet nodig.
Alle informatieavonden en open lessen vinden plaats aan de Muntstraat 5 (ingang Nobeldwarsstraat 9)
Open dag: zaterdag 19 januari 2019 van 10.00 tot 13.00
Open lessen voor leerlingen:
* EXTRA: woensdagmiddag 30 januari 2019: 14.00 - 15.30. Deze open lessen zijn vol. Het is helaas niet meer mogelijk je hiervoor aan te melden.
* Dinsdagavond 19 februari 2019 (parallel aan de informatieavond voor ouders. Aanmelden niet nodig).

Inspiratieavonden 2018
Ook dit jaar organiseren we vanuit Waldorf Utrecht een drieluik inspiratieavonden. Deze avonden organiseren we voor iedereen die meer wil weten van antroposofisch onderwijs. Voor mensen die niet bekend zijn met vrijeschoolonderwijs kan het een eerste kennismaking zijn met de achtergrond van vrijeschoolonderwijs. Voor mensen die het al wel kennen bieden deze avonden juist extra verdieping in verschillende aspecten van vrijeschoolonderwijs. De avonden bieden ook ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.
- 20 september 2018
Waarom gaat mijn kind naar een vrijeschool? - Daniëlle van Dijk
aula Waldorf Utrecht, ingang via Nobeldwarsstraat 9
- 11 oktober 2018
Ontwikkelingsfasen van een kind - Merel Boon
aula Waldorf Utrecht, ingang via Nobeldwarsstraat 9
- 15 november 2018
Mijn lot heeft vlam gevat - Marcel Seelen
zaal Vrijeschool Utrecht, Hieronymusplantsoen 3
De inspiratieavonden zijn van 20.00u tot 21.30u; inloop vanaf 19.45u.
Graag van tevoren aanmelden via info@waldorfutrecht.nl
Augustus 2018

Archief: schooljaar 2017-2018

Op 14 februari 2018 kunnen leerlingen van groep 8 kennismaken met vrijeschoolonderwijs, de leerkrachten en het gebouw door het volgen van een aantal verkorte vrijeschoollessen. Voor de ouders is er de mogelijkheid om het gebouw aan de Muntstraat te bezichtigen. Opgeven kan via de basisschool of direct bij ons via info@waldorfutrecht.nl

Locatiewijziging: informatiebijeenkomst 13 februari 2018 op Nobeldwarsstraat 9
De laatste informatieavond voor ouders wordt gehouden op 13 februari 2018. In tegenstelling tot wat op posters en flyers staat wordt deze informatiebijeenkomst gehouden aan de Nobeldwarstraat 9. Die avond geven we ook een rondleiding in onze vleugel aan de Muntstraat en laten we de leslokalen zien.
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Hieronder stellen de nieuwe klassenleerkrachten zich voor!

Mijn naam is Roos Machiel, en ik ben een van de twee klassenleerkrachten die komend schooljaar start op Waldorf Utrecht. Ik heb zelf 13 jaar vrijeschoolonderwijs mogen genieten en heb na een wereldreis de Vrijeschool PABO afgerond. Daarna was het nodig om even een uitstap te maken naar het regulier voortgezet onderwijs. Zowel in mijn opleiding Engels als in mijn huidige baan (docent Engels in de schilderswijk in Den Haag), heb ik geleerd met aandacht voor ieder kind, op methodische wijze en gedifferentieerd les te geven.
De afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat ik nu klaar ben om mij volledig in te zetten voor deze nieuwe school die Utrecht spoedig rijker is. Beginnend met de zevende klas (brugklas) zullen zowel de leerlingen als ik ons storten in een ontdekkingsreis waar ik vol spanning, plezier en nieuwsgierigheid naar uit kijk. Tot ziens op Waldorf Utrecht!

Mijn naam is Frans Joling, en vanaf augustus ben ik een van de twee klassenleerkrachten van Waldorf Utrecht.
Sinds 1986 werk ik als leerkracht aan verschillende vrijescholen (Utrecht, Gouda, Amsterdam, Driebergen en Bussum). Mijn eerste jaren werkte ik aan de Vrije School Utrecht, aanvankelijk nog in Overvecht aan de Franciscusdreef, later binnen de stadsmuren aan het Hiëronymusplantsoen. We kwamen in het oude schoolgebouw van de Gregoriusschool. In de acht jaar die ik in Utrecht werkte heb ik vaak gezocht naar verbinding met de stad: we deden mee aan de opera van Puccini: Tosca, gespeeld door het Utrechts studentenorkest. We bezochten met Sint Maarten de Domkerk en plaatsten daar “glas in lood”-vensters over het Sint Maartenverhaal. Het binnen de vrijescholen traditionele kerstspel voerden we op het Pieterskerkhof op, zodat het spel openbaar was voor alle Utrechters. Ook zongen we in de Sint Catharinakathedraal de Ceremony of Carols van Benjamin Britten. Zingen met een klas is dan ook iets waar mijn hart ligt. Op dit moment verzorg ik handvaardigheidslessen in Bussum, waar ik ook klassenleerkracht ben. In het verleden heb ik me veel ambachten eigen gemaakt: edelsmeden, weven, spinnen, boekbinden, koper slaan, glas-in-loodvensters maken. Het werken met de handen heeft me gevormd tot wie ik ben. Deze ambachtelijke vaardigheden probeer ik in te zetten in het onderwijs.
Ik kijk ernaar uit nu ook voor middelbare scholieren vrijeschoolonderwijs aan te bieden in Utrecht. In Utrecht ligt een stuk van mijn hart en vrijeschoolonderwijs is het mooiste onderwijs dat ik ken. Daarnaast zie ik kansen voor de ontwikkeling van het vrijeschoolonderwijs binnen de muren van het St Gregorius College. De ontmoeting met andere culturen hoop ik een plek te geven binnen het onderwijs en ook nu wil ik weer op zoek naar de verbinding tussen school en stad.
Ik zie dat er een groep zeer krachtige mensen achter het initiatief staat en heb vertrouwen in de samenwerking met mijn nieuwe collega. We gaan er samen iets moois van maken.
Informatiemomenten voor leerlingen en ouders 2017-2018
Om meer te weten te komen over voortgezet vrijeschoolonderwijs in het algemeen en Waldorf Utrecht in het bijzonder, organiseren we de volgende bijeenkomsten:
Drie informatieavonden voor ouders:
- Donderdag 14 december 2017
- Donderdag 11 januari 2018
- Dinsdag 13 februari 2018
De aanvang is steeds om 20.00
Open dag (voor leerlingen en hun ouders): zaterdag 20 januari 2018. Gregorius College, locatie Van Asch van Wijckskade 20. Tijd: van 9.30 tot 13.00
Open lesmiddag (voor leerlingen): woensdag 14 februari 2018. Hiervoor graag aanmelden. Gregorius College, locatie Muntstraat 5. Tijd: van 13.30 tot 15.50.
September 2017
Agenda inspiratieavonden en informatiegelegenheden
De eerste van drie lezingen heeft inmiddels plaatsgevonden en was een succes. Er waren veel belangstellenden en er heeft een fijn, inhoudelijk gesprek plaatsgevonden. Er volgen nog twee lezingen waarbij belangstellende ouders inspiratie kunnen opdoen en geïnformeerd kunnen worden over wat ~voortgezet vrijeschoolonderwijs in het algemeen zo bijzonder maakt. Voor informatie over onze school, die in 2018 van start gaat, verwijzen we naar de informatiegelegenheden.
Lezingen over voortgezet vrijeschoolonderwijs in deze tijd:
- donderdag 26 oktober Rik ten Cate, beeldhouwer en docent beeldende vorming aan de Hogeschool Leiden, over kunstzinnigheid in het onderwijs.
- dinsdag 21 november Anselma Remmers, klassenleerkracht vrijeschoolleerroute aan het O.R.S Lek en Linge in Culemborg, over de verschillen tussen regulier en vrijeschoolonderwijs.
Inloop vanaf 19.40, start om 20.00. Locatie Vrije School Utrecht, Hiëronymusplantsoen 3.
Graag van tevoren aanmelden via info@vrijeschoolutrechtvo.nl
Informatieavonden: (alle om 20 u in het Gregorius College aan de Van Asch van Wijckskade 20)
- donderdag 14 december
- donderdag 11 januari
- dinsdag 13 februari
Voor leerlingen:
- open dag op zaterdag 20 januari 2018 9.30 - 13.00 (Gregorius College)
- open lesmiddag op woensdag 14 februari 2018 13.30 - 15.50
Augustus 2017
Eerste inspiratieavond: 7 september a.s
Een interactieve lezing door Aziza Mayo, lector Waarde(n) van Vrijeschoolonderwijs aan de Hogeschool Leiden, over het hoe en waarom van het voortgezet vrijeschoolonderwijs in deze tijd. Na afloop een bescheiden informatieoverdracht over ons initiatief voor een vrijeschoolbovenbouw in Utrecht. Graag aanmelden via info@vrijeschoolutrechtvo.nl
Augustus 2017
Voorlopig geen vmbo-basis en vmbo-kader
Ondanks ons ideaal om een vrijeschoolbovenbouw neer te zetten voor alle niveaus, zal dat in de eerste jaren niet het geval zijn. Helaas blijkt het in de beginfase van onze school niet realistisch om vmbo-basis en vmbo-kader aan te bieden. We zullen in augustus 2018 beginnen met klassen op vmbo-T-, havo- en vwo-niveau.
Augustus 2017
Voorlichting op basisscholen
Hebt u als basisschool interesse in een voorlichting door ons? We komen graag langs om onze toekomstige school toe te lichten, zodat leerlingen van groep 7 en 8 de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met ons soort onderwijs. Neemt u alstublieft contact met ons op via info@vrijeschoolutrechtvo.nl
Nieuwsbrief Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Utrecht - Juli 2017
Beste geïnteresseerde,
Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het ouderinitiatief voor de school voor vrijeschoolonderwijs in Utrecht die in 2018 start. We willen een beeld geven van wat de groep tot nu toe bereikt heeft, wat de plannen zijn en wat er op het programma staat de komende tijd.
Sinds we met de plannen zijn begonnen voor een school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs in Utrecht, hebben we eerst gekeken naar de mogelijkheid een school te stichten. Omdat dit na grondig onderzoek voorlopig niet mogelijk bleek, zijn we gaan zoeken naar een andere mogelijkheid. Andere initiatieven zijn van de grond gekomen in samenwerking met een bestaande school onder een bestaand bestuur. Wij hebben gekozen om ook deze weg te gaan en hebben een samenwerking opgezet met het Gregorius College in Utrecht. Per augustus 2018 gaan wij onder de vleugels van het Gregorius College starten.
Er moest en moet nog steeds veel werk verzet worden. Gesprekken met besturen, de gemeente, subsidieaanvragen, werkbesprekingen met ervaren vrijeschoolleraren. Op dit moment zijn we druk met het opzetten van het leerplan en de voorbereiding van het komende schooljaar. We moeten nu namelijk zorgen voor bekendheid en interesse en uiteindelijk in maart voldoende aanmeldingen voor ons mooie initiatief. Verder hebben we vastgesteld wat voor vrijeschool we willen zijn: een stadse vrijeschool, die op hedendaagse wijze de grondige waarden van het vrijeschoolonderwijs gebruikt om onze leerlingen te helpen opgroeien tot vrij denkende mensen die met daadkracht en aandacht in het leven staan.
Programma voor komend najaar:
We organiseren drie inspiratieavonden waarbij mensen kennis kunnen maken met voortgezet vrijeschoolonderwijs in het algemeen en met onze school in het bijzonder.
Donderdag 7 september: eerste inspiratieavond in de zaal van de Vrije School Utrecht, Hiëronymusplantsoen 3. Gastspreker zal zijn: Aziza Mayo, lector vrijeschoolonderwijs aan de Hogeschool Leiden. Aanvang 20.00 uur.
Wees welkom!
Met vriendelijke groet,
Rianne, Vera, Sebastiaan, Wouter, Bas, Judith, Carlijn, Linda en Stephanie
Persbericht 15 maart 2017
Utrecht krijgt vrijeschool voor voortgezet onderwijs
Utrecht – Vanaf september 2018 kunnen kinderen na de basisschool naar een vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Utrecht. Deze school voor vmbo, havo en vwo is een ouderinitiatief en gaat van start in samenwerking met het Gregorius College in Utrecht. Per 1 augustus 2018 gaan maximaal twee klassen van start. Hiermee speelt deze school in op de groeiende vraag naar vrijeschoolonderwijs en draagt zij bij aan diversiteit van het onderwijsaanbod in de stad Utrecht.